dostop link

Cvetko/Unesco ima talent 2017/2018

 

V letošnjem šolskem letu je že peto leto zapored na naši šoli potekal projekt Cvetko ima talent. Cvetko ima talent je zabavna prireditev, na kateri se  predstavijo učenci naše šole s talentom v katerem koli žanru ali spretnosti. To je petje, ples,  igranje na inštrument, imitacija ali kar koli drugega, vodijo pa ga učitelji Jasna Camlek, Klementina Tominšek in Andrej Novljan. Smo pa ponosni, da je projekt v lanskem šolskem letu postal nacionalni Unescov projekt. To pomeni, da smo šolam predstavili naš projekt in vsem zainteresiranim omogočili skupno srečanje. Na tem zaključnem dogodku so se predstavili vsi »zmagovalci« šol, ki so ga šole izbrale tekom leta. Cilji projekta so sodelovanje, strpnost in sprejemanje drugačnosti.

Kandidati, ki so se prijavili na avdicijo, so morali svoje skrite adute pokazati trem žirantom. V mesecu marcu so se potem predstavili učencem in ostalim obiskovalcem na prireditvi v večnamenskem prostoru naše šole.

V sredo, 25. 4. 2018, se je v ŠD Trata odvijal veliki finale. Člani žirije so bili devetošolka Minka Triler, predstavnica staršev gospa Mateja Pogačnik, učiteljica Vanja Jordanov in Jaka Strajnar, mentor skupine Jazz je kul bend. Prireditev so povezovale učiteljica Mateja Feltrin Novljan in osmošolki Eva Družinec ter Vida Bukovnik. V drugem delu prireditve so poleg naših učencev (otroški in mladinski pevski zbor) nastopili tudi zmagovalci šol, ki so sodelovale v projektu Unesco ima talent. To so: OŠ Jožeta Krajca Rakek, OŠ Leona Štuklja Maribor, OŠ prof. dr. Josipa Plemlja Bled, OŠ Simona Gregorčiča Kobarid, OŠ Cirila Kosmača Piran in OŠ Cirkovce.

V tretjem delu pa je nastopila skupina Jazz je kul bend.

Po preštetih glasovih žirije je prvo mesto osvojila petošolka Anja Demšar. Za nagrado si je prislužila obisk Družinskega parka Stari vrh.

Anja

Video finalne prireditve

Fotogalerija finalne prireditve (Foto: Aina Novinc, 8. c)

Fotogalerija polfinalne prireditve

Fotogalerija avdicije

Kratek video finalne prireditve 2016/2017