dostop link

Aktualne novice

jun 23 2023

Vezi, močne kot hrast (osrednja prireditev)

vabilo

 

V sredo, 21. 6. 2023, smo v ŠD Trata pripravili osrednjo prireditev v sklopu praznovanja 60-letnice naše šole. Osnovna ideja je bila povezovanje. Vabilu se je z veseljem odzvalo veliko število naših bivših učencev, tako da smo imeli skupaj s sedanjimi več kot 250 nastopajočih. V veliko čast nam je bilo, da je z nami praznoval tudi naš posebni gost, bivši predsednik republike Slovenije gospod Borut Pahor.

Naše praznovanje se je začelo z udarno točko osmih bobnarjev, nato so šoli za rojstni dan voščili s plesom in petjem naši prvošolci. Sledil je pozdravni govor ravnateljice mag. Karle Krajnik in podžupanje občine Škofja Loka, gospe Tine Tržan. Po slovenski himni v izvedbi MPZ je zbrane v dvorani nagovoril gospod Borut Pahor.

Sledil je pester in raznolik program, v katerem so se predstavili otroški, mladinski in učiteljski pevski zbor ter folklorna skupina naše šole. Pri vseh so se sedanjim pridružili tudi bivši učenci. Posebej za to priložnost se je ponovno zbral in zaigral Jazz je kul bend, v katerem so igrali naši bivši učenci, z njimi pa so peli Anja Demšar, Krištof Pogačnik in Maša Demšar,  z avtorsko skladbo pa se je predstavil tudi mladi ustvarjalec Karlo Jemc. Na šoli že 10 let poteka projekt Cvetko ima talent, letos so se na njem predstavili nekdanji zmagovalci in pokazali, da še vztrajajo. Sestavili so Cvetko bend, ki se je predstavil tudi tokrat, zapeli pa sta sedanja učenka Tinkara Kandus in nekdanja učenka Manca Novljan. Sledila je nadvse atraktiven nastop Cvetk in Netopirjev, prav tako združenih – sedanjih in nekdanjih učencev. Pri nastopu se jim je pridružil tudi naš osrednji gost, gospod Pahor, ki je za zaključek zaigral na cajon pri zaključni pesmi Cvetko benda.

Prireditev so skupaj s sedanjimi in bivšimi učenci pripravili njihovi mentorji Majda Bertoncelj, Simona Jenko, Mojca Štefelin, Marjanca Trillar in Marko Ušeničnik. Da pa je prireditev postala dovršena celota, so poskrbeli scenografinja Vanja Jordanov, organizatorja in srce prireditve Jasna Camlek in Andrej Novljan ter Mateja Feltrin Novljan v vlogi scenaristke.

Fotogalerija 

Video