Aktualne novice

maj 17 2021

7. Unescov ASP-tek mladih tudi v Škofji Loki

 

Naša šola je sodelovala na 7. UNESCO ASP net teku, ki bi sicer potekal v sredo, 12. maja 2021, na Ptuju. Žal je epidemija prekrižala vse dobre načrte. Tako smo udeleženci tekli vsak v svojem kraju, tek pa smo zaradi slabe vremenske napovedi izvedli že v ponedeljek, 10. maja 2021.  Za slogan smo izbrali: Prehitimo korono! Vsaka še tako slaba stvar ima tudi dobro plat. Če bi šli na tek na Ptuj, bi se ga lahko udeležili le štirje učenci naše šole, tako pa jih je teklo več kot tristo. Čestitke vsem tekačicam in tekačem ter učiteljicama in učiteljem športa, ki so pod vodstvom Anžeta Jurgeleta pretekli 1300 m.

Pred tekmo smo izdelali trak z napisom slogana: Prehitim korono. Prejeli smo tudi razglednice, ki jih bodo v teh dneh prejeli Gimnazija Ptuj in različne medijske hiše. Vsekakor smo težje razmere vzeli za izziv in v tek vključili res veliko učencev. Tako smo bili vsaj na daljavo povezani z vsemi mladimi tekači.

UNESCOV ASPnet-tek mladih je povezovanje v mreži in izven nje in ima značaj druženja in sodelovanja. Zasnovan je na vseh štirih stebrih izobraževanja: naučiti se zdravo živeti, razvijati svoje potenciale in sodelovati z drugimi. Projekt sledi ciljem in poslanstvu UNESCO ASPnet: dvigovati kvaliteto izobraževanja, prizadevati si za mir, pravičnost in enake možnosti vseh mladih sveta.