Aktualne novice

dec 14 2020

1400-krat srečno in hvala!

 

Dobrodelni kulturni dan na OŠ Cvetka Golarja Škofja Loka

Letošnji december mineva čisto drugače kot so minevali pretekli, šole so zaprte, živahno predpraznično vzdušje pa ustvarja vsak v krogu svoje družine. Zato smo na OŠ Cvetka Golarja v Škofji Loki izpeljali poseben kulturni dan in ga povezali s projektom, ki ga vodimo v okviru Unesca Otroštvo podaja roko modrosti.  Namen slednjega  je, da se mladi družijo s starejšimi, a letos zaradi korone to ni mogoče. Zavedamo se, da Ločani ne moremo biti ponosni na naše mesto in zgodovino, če spregledamo ljudi, ki so vsak na svoj način dodali svoj delež v mozaik te lepote. Sedaj so jim na videz pošle moči, a vendarle nam še vedno dajejo priložnost, da prav zaradi njih postajamo bolj srčni ljudje.

Zato smo se odločili, da starejšim in tistim, ki so v tej korona krizi najbolj izpostavljeni, polepšamo vsaj kakšen dan in jim izdelamo praznično voščilnico. Na razredni stopnji so kulturni dan pripravili v prvem tednu decembra, na predmetni pa v četrtek, 10. 12. 2020. Dan smo posvetili izdelavi unikatnih voščilnic. Obogatili smo jih z najboljšimi željami in upanjem, da se kmalu vrnemo v življenje, kakršnega smo vajeni.  Učenke in učenci so potem svoje voščilnice oddali pred šolo, v škatli se jih je nabralo skoraj tisoč štiristo, zdaj pa bodo šle med ljudi:  v CSS Škofja Loka, med Junake 3. nadstropja, v Dom upokojencev Podbrdo, med zdravstveno osebje, prostovoljce, civilno zaščito, gasilce, gorske reševalce, policiste, poštarje, trgovce ...

To je le delček hvaležnosti za vse, kar so ti starejši, ki so danes v domovih,  naredili in zahvala tistim, ki delajo tudi v tej krizi – brez hvaležnosti starejšim rodovom ne moremo uživati sadov tega trenutka, brez hvaležnosti za vse zdravstvene delavce in druge, ki v teh časih preizkušnje delajo, ne moremo postati boljša družba, brez misli na bolne, ne moremo postati sočutni. Vse lepo, kar nam je kljub drugačnim okoliščinam dano, je prepleteno z  dobrimi dejanji vsakega med nami, toda niti teh so v tem trenutku najmočnejše. Zato naj letos ob besedi srečno enako glasno zveni tudi hvala.