Aktualne novice

dec 23 2021

Tekmovanje iz kemijskega poskusa za osnovne šole

 

Tekmovanja iz kemijskega poskusa za osnovne šole, ki ga je organizirala Gimnazija Moste, se je udeležila tudi OŠ Cvetka Golarja.

Tekmovanje je potekalo na dveh nivojih.

Strokovna komisija je najprej med 39 prispevki, oddanimi skupaj s spletno  povezavo do posnetka poskusa, objavljenega na Youtubu, izbrala 20 poskusov, ki so se tako uvrstili na državno tekmovanje. Med njimi je bil tudi poskus, ki so ga pripravili učenci OŠ Cvetka Golarja: Ajda Podlipnik iz 9. a, Lea Umek iz 9. b in Blaž Bukovnik iz 9. c.

Državno tekmovanje je bilo v petek, 10. decembra 2021, po platformi ZOOM. Komisija je predvajala posnetek poskusa, ekipa pa je ponovno predstavila dogajanje pri poskusu in odgovarjala na vprašanja komisije. Merila za ocenjevanje nastopov na državnem tekmovanju so bila naslednja: praktična izvedba poskusa,  nastop, upoštevanje določil varnega eksperimentiranja, razlaga poskusa,  zagovor.

Naši učenci, ki so se na tekmovanje pripravljali pri dodatnem pouku kemije,  so se odlično odrezali. Zasedli so 2. mesto in prejeli zlato priznanje. Uradni rezultati

Za izjemen uspeh Ajdi Podlipnik, Lei Umek in Blažu Bukovniku iskreno čestitamo. Želimo jim  tudi v prihodnje veliko veselja s kemijskimi poskusi.