Aktualne novice

mar 17 2020

Izvajanje pouka na daljavo

 

Spoštovani starši,

od 16. marca 2020 do preklica bo šola zaprta.

Strokovni delavci pripravljamo načrte izvedbe pouka na drugačen način – izobraževanje na daljavo. Vsa gradiva bodo dostopna na spletni strani šole – zavihek  eUčilnice...KLIKNI TUKAJ..., in sicer od 10. ure dopoldan za posamezen dan. Učenec naj se dela loti tako, da na osnovi svojega urnika za posamezen dan poišče v eUčilnicah gradivo in navodilo, kaj mora tisti dan pri določenem predmetu opraviti.

Odgovornost za učenje bo v celoti učenčeva. Ob tem starše prosimo, da nadzirate otrokovo izpolnjevanje dnevnih nalog. Kar bodo učenci opravili v dneh pouka na daljavo, bo podlaga za kasnejše preverjanje in ocenjevanje znanja.

Za dostop do eUčilnic učenci NE potrebujejo upor. imen in gesel. Arnesovi strežniki so trenutno zelo obremenjeni, zato vas prosimo za potrpežljivost. Če v posamezno eUčilnico ne morete vstopiti, poizkusite malce kasneje. Objavljena gradiva bodo ostala v eUčilnicah ves čas pouka na daljavo.

Vprašanja, ki zadevajo pouk na daljavo in podobno, prosimo, naslavljajte neposredno na učitelja ali razrednika. Vsi e-naslovi zaposlenih so objavljeni na spletni strani šole na naslovu: https://oscg.si/o-soli/predstavitev-sole/zaposleni.

Kratka navodila za dostop do gradiv v spletnih učilnicah

1.  SPLETNA UČILNICA  se nahaja v desnem zgornjem delu naše spletne strani.

2. Na osnovni strani izberite ustrezno stopnjo (Predmetna stopnja, Razredna stopnja, Obvezni izbirni predmeti, Neobvezni izbirni predmeti).

3. Potem kliknite na ustrezen PREDMET ali RAZRED, NE klikajte izvajalca.

Prošnja, ki smo jo prejeli s strani Arnesa:

Na storitvah Arnes Učilnice, Arnes Splet in Arnes Analitika zaradi povečanega prometa 16. 3. 2020 beležimo upočasnjeno delovanje. Kapacitete Arnesovi strokovnjaki že širijo. Uporabnike med tem časom vljudno prosimo, da dejavnosti v Arnes Učilnicah razporedijo skozi ves dan in nam s tem pomagajo zmanjšati obremenjenost.