Aktualne novice

maj 11 2020

Pred prihodom v šolo - vprašalnik za starše učencev od 1. do 3. razreda

 

Spoštovani starši, skrbniki in skrbnice!
 

V ponedeljek, 18. 5. 2020, bomo predvidoma začeli z izvajanjem vzgojno-izobraževalnega dela v prostorih šole za učence od 1. do 3. razreda. Izvajali bomo pouk, podaljšano bivanje, samo za učence 1. razreda pa tudi jutranje varstvo.

Poudariti je potrebno, da se v šolo vračajo le zdravi učenci in da bodo pogoji za delo v šoli precej drugačni kot so bili pred zaprtjem šol.

Zaradi organizacije dela potrebujemo podatek, ali imate glede na zdravstveno stanje vašega otroka, namen vključiti vašega otroka v nadaljevanje izvajanje pouka na šoli s ponedeljkom, 18. 5. 2020.  Razširjeni strokovni kolegij (RSK) za pediatrijo je opredelil zdravstvene omejitve za učence za vrnitev v šolo ob ponovnem odprtju, objavljena je na povezavi tukaj. V primeru, da je v družini, v istem gospodinjstvu drug otrok, mladostnik ali odrasla oseba, ki ima zdravstvene omejitve, otroku zdravniki NIJZ odsvetujejo vrnitev v šolo. Starši se o tem lahko posvetujte tudi z osebnim zdravnikom.

Prosim vas, da nam čimprej (najkasneje do srede, 13. 5. 2020, do 10.00) na povezavi tukaj sporočite:
- ali vašega otroka 18. 5. pričakujemo v šolo (da/ne),
- ali potrebujete jutranje varstvo (od kdaj),
- ali potrebujete podaljšano bivanje (do kdaj).

V primeru, da imate več otrok vključenih v prvo triado, vas prosimo, da za vsakega izpolnite svojo prijavnico.

V času izvajanja pouka v šoli bomo upoštevali navodila NIJZ in MIZŠ. Podrobnejše informacije vam bomo posredovali, takoj ko jih bomo uspeli dogovoriti in pripraviti.

Zavedamo se, da je, kljub želji po srečanju s sošolci in učitelji, ponovni prihod v šolo nekoliko stresen in negotov. Potrudili se bomo, da bo za učence in učenke vstop v šolo čim lažji in se bodo v šoli počutili varne.

Pri upoštevanju ukrepov za preprečevanje širjenja epidemije pričakujemo pomoč staršev, ki ste se že izkazali kot naši uspešni podporniki, za kar se vam iskreno zahvaljujemo. Skupaj bomo zmogli.

Karla Krajnik, ravnateljica