Aktualne novice

mar 17 2020

Obvestilo 17. 3. 2020

 

Spoštovani starši, drage učenke in učenci

Že drugi dan je naša šola nenavadno mirna. Vam, ki ste ostali doma, pa se je življenje tudi spremenilo. Upam, da se kljub "osamitvi" dobro držite, da ste vi in vaše družine zdravi. Verjamem, da spremljate situacijo prek medijev in da upoštevate navodila odgovornih.

Mogoče se vam ob trenutni situaciji porajajo vprašanja, strahovi, lahko tudi stres. Na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje so pripravili nekaj nasvetov za obvladovanje nastale situacije. Mogoče vam koristi kakšna informacija:

Na spletni strani SLOfit so objavljena tudi Priporočila o telesni dejavnosti v času širjenja korona virusa.

Ob prvem dnevu zaprtja šol je na spletni strani Ministrstva za šolstvo in šport objavljeno tudi priporočilo za smiselno uporabo spletnih orodij:
Spletne učilnice: učenci od 1. do 5. razreda naj jih praviloma ne uporabljajo med 9:00 in 12:00 uro. V tem času naj ti učenci, če je le mogoče, uporabljajo druga orodja ali spremljajo prvi program Televizije Slovenija, ki v tem času predvaja program z izobraževalnimi vsebinami, ki so primerne za to starostno skupino.

Tudi na naši spletni strani naši učitelji pripravljajo gradiva za učenje na daljavo. Priporočamo, da si natančno preberete Navodila za dostop do gradiv v spletnih učilnicah.

Ostanite še naprej zdravi in skrbite zase in za druge.

 

Šk. Loka, 17. 3. 2020                                                                                 Mag. Karla Krajnik, ravnateljica