Aktualne novice

jan 14 2020

Obisk pri stanovalcih CSS

 

Učenci 2. b v okviru projekta Radi pišemo z roko na predprazničnem obisku pri stanovalcih  Centra slepih, slabovidnih in starejših občanov v Škofji Loki

V ponedeljek, 23. 12. 2019, so učenci 2. b-razreda skupaj s svojo razredničarko Petro Cesar v okviru projekta Radi pišemo z roko obiskali stanovalce Centra slepih, slabovidni in starejših občanov v Škofji Loki. Že prej so v  šoli izdelali božično-novoletne voščilnice, na katere so z roko napisali vsak svoje praznično voščilo zanje.  

Po pozdravnih nagovorih Ete Schvatal, predsednice Gorenjske sekcije Društva upokojenih pedagoških delavcev, ter stanovalke Alenke Oblakovič in fizioterapevtke Denis Kramar v imenu Centra slepih, slabovidnih in starejših so učenci izvedli krajši kulturni program, ki so ga pripravili skupaj s svojo razredničarko. Peli in recitirali so pesmi, za praznično vzdušje tudi Cin, cin cin, zvončki pojejo in Tri zale deklice, učenka Vida Ažman  je povedala svojo zgodbo, zakaj se veverica in lisica ne marata, učenka Zara Železnik, pa je prebrala svoje besedilo Medvedova nedelja. Zapeli so razredno pesem Kaj je abeceda, trije učenci so povedali tri kratke skeče, s katerimi so še posebej nasmejali stanovalce.  Skupaj s stanovalci so zapeli pesem Sreča na vrvici. Za spremljavo in veselo vzdušje je poskrbel tudi stanovalec z zvoki harmonike.

Ob koncu programa  je Mihajlo Jović v imenu učencev prebral novoletno voščilo, ki so ga sestavili v šoli:

 

Po zaključku programa je bilo na vrsti druženje s stanovalci. Učenci so jim najprej izročili voščilnice, jim tudi postregli, nato pa se z njimi ob sladkih dobrotah, soku in čaju zadržali še nekaj časa v prijetnem pogovoru.

Stanovalci so povedali, »da jim je obisk učencev popestril dan, da je bilo fino, ker so bili učenci glasni, da so tako tudi oni počutili bolj žive.«

V prostoru, kjer je potekal kulturni program, je bila na ogled tudi razstava izdelkov  stanovalcev Centra slepih, slabovidnih in starejših občanov, vključenih v delavnico v okviru projekta Radi pišemo z roko. Delavnico vodi ga. Zlata Razpet, upokojena učiteljica OŠ Cvetka Golarja, ki je razstavo tudi pripravila.