Aktualne novice

avg 26 2019

Prvi šolski dan v šolskem letu 2019/2020

 

V šolskem letu 2019/2020 se prične pouk v ponedeljek, 2. septembra 2019. Prvi šolski dan je za učence od 2. do 9. razreda začetek pouka ob 8.20. Učenci bodo najprej imeli dve uri z razrednikom, nato pa pouk po urniku. Na razredni stopnji (od 2. do 5. razreda) bo prvi šolski dan pouk do 12.10, na predmetni stopnji (od 6. do 9. razreda) pa do 12.50.

Učenci 2. in 6. razreda prvi šolski dan počakajo v garderobi predmetne stopnje na razrednike, ki jih bodo pospremili v matične učilnice. Učence 2. razreda razredničarke cel teden spremljajo iz garderobe do učilnice.

Sprejem za učence prvega razreda bo na matični šoli ob 9.15 v večnamenskem prostoru, na PŠ Reteče pa bo sprejem ob 12.30 v telovadnici.

PODALJŠANO BIVANJE

V ponedeljek bo organizirano podaljšano bivanje za učence od 2. do 5. razreda. Prijave za podaljšano bivanje za prvi šolski dan bomo pobrali 1. šolsko uro.

Starše prosimo, da se z otrokom pred odhodom v šolo dogovorite, do katere ure bo otrok prvi šolski dan ostal v podaljšanem bivanju. Mlajšim učencem to napišite tudi v beležko.

Seznam učencev od 2. do 5. razreda, ki so se za šolsko leto 2019/2020 prijavili v podaljšano bivanje, bomo 1. šolsko uro prinesli v razred. Razredničarke bodo za posameznega učenca zapisale, do katere ure bo prvi šolski dan ostal v podaljšanem bivanju.   

PREHRANA

Prvi šolski dan bomo učencem v šoli pripravili malico, kosilo pa samo za učence, ki bodo ostali v podaljšanem bivanju.

ŠOLSKI PREVOZI

Vozni red šolskih avtobusov je objavljen na oglasnih deskah v šoli in na naši spletni strani.

Prvi šolski dan je vozni red šolskih avtobusov prilagojen urniku. Objavljen je na oglasnih deskah šole in na naši spletni strani.

Za prevoz s šolskim avtobusom otroci potrebujejo vozne karte, ki jih izda Potovalna agencija Arriva in jo posameznik uporablja do zaključka šolanja na OŠ Cvetka Golarja. V primeru, da otrok vozno karto izgubi, morate starši naročiti novo na avtobusni postaji Škofja Loka.

Za učence, ki se bodo v šolskem letu 2019/2020 s šolskim avtobusom vozili prvič, bomo vozne karte naročili na šoli in jih bodo dobili v prvem tednu pouka. S prevoznikom je dogovorjeno, da se do izdelave vozne karte učenci vozijo brez njih.