Aktualne novice

maj 13 2019

Delovna sobota kot je še ni bilo

 

Tako dobra delovna sobota je bila, da so otroci ob koncu rekli, da bi imeli še delovno nedeljo. Letos se veselimo dejstva, da smo že 10 let zdrava šola, ta jubilej smo obeležili z dobrodelnim tekom, na katerem so sodelovali otroci druge in tretje triade.

Dobrodelni tek je slovesno odprl častni gost, naš nekdanji učenec, športnik z zlatim srcem Ivo Čarman.  Povedal je, da skupaj z ženo Valerijo že 20 let v decembru osrečujeta najbolj bolne otroke s hematoonkološkega oddelka Pediatrične klinike v Ljubljani – junake 3. nadstropja. Ti bodo letos prvič tekli tudi na Teku štirih mostov v Škofji Loki.

Ivo Čarman je s seboj prinesel baklo, s katero je nosil olimpijski ogenj leta 1984, ko so Olimpijske igre potekale v Sarajevu. Tako je naš tek dobil še olimpijskih pridih, kar je malim in velikim tekačem veliko pomenilo. Tudi tempo, ki ga je na čelu strnjene tekaške kolone držal Ivo, je bil blizu olimpijskega.

Z nami so dan sooblikovali KS Trata, Gorski reševalci, MDC Blok in mnoga športna društva, ki so pripravila različne delavnice. Učenke in učenci 9. c pa so pridno pekli palačinke in zbrali kar nekaj sredstev za svojo zaključno ekskurzijo – ob njihovi stojnici je bilo ves čas veliko lačnih otrok. Za pogostitev je s športnimi prigrizki poskrbela tudi Krajevna skupnost. Podpredsednik Janez Demšar nas je povabil tudi v gozdiček, kjer je primerna in zanimiva rekreacijska točka za vse, ki živimo tu.  

Gorski reševalci so pripravili atraktiven spust po vrvi iz učilnice za slovenščino, na ta način so pokazali, kako rešujejo ponesrečence v različnih grapah. Predstavili so tudi svojo opremo in vse zelo navdušili. V eni od delavnic smo izdelovali okrasitev za suški most, ki ga bomo uredili ob teku štirih mostov, lahko smo hodili po vrvi in preizkušali moči z vlečenjem vrvi, sodelovali v družabni igri, razprostrli padalo, skakali s kolebnico …

Povabili smo tudi starše, ki so skupaj s svojimi otroki in vsemi nami preživeli lep dan, o čemer pričajo tudi njihovi odmevi:

Janez:  »Res, vrhunsko izpeljan dogodek. Pa palačinke …«

Katja: »Res ste vrhunsko organizirali današnji dogodek. Pohvala in en velik HVALA vsem skupaj! Navdušeni otroci, starši in upam, da tudi delavci šole.« 

In kako so dan doživeli prvošolčki?

Maj: »Bil sem hitrejši od očija, lepo sem se imel.«

Sergej: »Všeč mi je bil tek, ker sem bil četrti.«

Tijana: »Rada sem tekla, ker mi je bilo zabavno. Najbolj všeč mi je bilo padalo.«

Gašper: »Vlekel sem  vrv, pa mi je bilo zabavno, ker vidiš, kdo je močnejši.«

Amadeja: »Zabavo je bilo, ko sem se dol iz učilnice peljala. Gorski reševalci so bili prijazni.«

Luka: »Plezal sem po vrvi, rad sem tekel, palačinke pa nisem dobil. Doma pa mi je mami spekla eno več kot sestrici.«

Klara: »Zelo rada sem tekla, res sem uživala. Najbolj smešen je bil tunel iz blaga.«

Vabljeni tudi k ogledu fotogalerije.