Aktualne novice

apr 15 2019

Gledališka skupina Orion

 

Gledališka skupina Orion na  17. Otroškem festivalu gledaliških sanj in na regijskem srečanju otroških gledaliških skupin Kekčevo srečanje

 

Minula dva tedna sta bila zelo naporna za igralce Oriona, gledališke skupine OŠ Cvetka Golarja, saj so imeli kar tri tekmovalne nastope.

S svojo predstavo Šmeksi ljubezen in živeli so srečno do konca svojih dni … so se predstavili dvakrat, najprej v sredo, 3. aprila 2019, v Festivalni dvorani v Ljubljani na že 17. Otroškem festivalu gledaliških sanj, ki ga organizira Pionirski dom. Manj kot teden dni kasneje, v torek, 9. aprila 2019, so isto predstavo zaigrali še  v Kulturnem domu v Kamniku, kjer je potekalo regijsko srečanje otroških gledaliških skupin Gorenjske. Na Kekčevo srečanje se je uvrstilo 9 otroških gledaliških skupin, ki jih je med 40 prijavljenimi skupinami na območnih srečanjih izbrala selektorica Simona Zorc Ramovš.

V predstavi Šmeksi ljubezen in živeli so srečno do konca svojih dni … so nastopili: Jaka Jakopič iz 6. a, Iza Trop iz 6. b, Blaž Bukovnik in Anja Demšar, oba iz 6.  c, Julij Martin Fričovsky, Karlo Jemc in Matic Kamin, vsi iz 8. a, Veronika Klemenčič iz 8. c, Vida Bukovnik in  Eva Družinec, obe iz 9. a, Neja Videmšek iz 9. b in Samo Bobnar iz 9. d.

Učencem iskrene čestitke za oba izjemno uspešna nastopa.
V imenu igralcev in v svojem imenu se najlepše zahvaljujem vsem učiteljem, ki ste nam kakor koli pomagali in nas spodbujali ob nastajanju omenjene predstave.
                                                                               Nika Lebar, mentorica