Aktualne novice

mar 04 2019

Zimska šola v naravi - 6. razred     

 

Zimska šola v naravi 6. razred                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Šestošolci so v tednu od 11. 2. 2019 do 15. 2. 2019 preživeli v zimski šoli v naravi v Kranjski Gori. S snegom pobeljena in s soncem obsijana pokrajina jim je pričarala pravljično vzdušje, tako da so imeli vse možnosti za uživanje v zimskih radostih. Preizkusili so se v alpskem smučanju, smučarskem teku, sankanju in drsanju. Poleg tega so obiskali še Slovenski planinski muzej v Mojstrani, se odpravili na pohod v Tamar ter se sprostili ob plavanju v bazenu. Večere so si popestrili z nočnim pohodom, video večerom ter družabnimi igrami. Ob prijetnem druženju je prehitro prišel petek, ko se je bilo treba odpraviti nazaj v Škofjo Loko.

 

Smučanje

Bil je prvi dan. Odšli smo smučat. Jaz sem bil v 1. skupini. Najprej smo smučali po bolj položnih delih smučišča, naslednji dan pa že na bolj strmih progah. Veliko sem se naučil. Bilo je odlično.

     

                                                                                     Domen Juričan, 6. b

Pohod v Tamar

V sredo smo se ob 9. uri z avtobusom odpeljali v Planico, od tam pa smo se peš odpravili v Tamar. Hodili smo po snegu. Celo pot smo se pogovarjali in bili smo zelo veseli. V Tamarju sem bil že, ko sem hodil v 4. razred. Ko smo prišli na cilj, smo se Leon, Nejc in jaz fotografirali. V koči smo si lahko kaj privoščili. Pot nazaj je bila zabavna, saj smo nekajkrat padli na ledu. Nina, Leon in jaz smo hodili spredaj in se pogovarjali.

Medtem ko smo v Planici čakali na avtobus, smo gledali smučarske skakalce, ki so skakali s planiške skakalnice.

                                                                                                                 Dejan Kondić, 6. c

 

Valentinovo

Dan se je začel zelo običajno. Zbudili smo se ob sedmih. Sonce nam je že sijalo v obraze in ptički so peli. A to ni bil čisto navaden dan. Ta dan je bilo valentinovo. Anja je navsezgodaj zjutraj Marku podarila lešnikovo čokolado. Jaz sem ostal praznih rok. Po zajtrku so udeleženci programa A odšli smučat, za nas, ki smo bili vključeni v program B, pa sta bila na vrsti sankanje in tek na smučeh. Ko smo se vrnili v hotel, sem jaz večino časa preživel pri puncah. Mislim, da smo se kar ujeli. Popoldne so bile na vrsti igre na snegu. Šli smo tudi v trgovino. Kupil sem čips in čokolado za Anjo.  Po večerji smo imeli filmski večer. Ogledali smo si film Ledena doba – ledeni trk. V sobe smo odšli ob 22. uri, spat pa ob …

                                                                                                                    Leon Murgelj, 6. c

 

 

Kviz

Kviz je bil v četrtek ena od večernih dejavnosti. Vsaka skupina je dobila številko, po kateri se je imenovala. V skupini je bilo osem članov. Jaz sem pristal v skupini s puncami. Kviz je vseboval več kot 16 vprašanj, ki so obsegala tri teme: Šport, Logika in Kje smo? Na list papirja si moral napisati odgovor in če je bil ta pravilen, je skupina dobila točko. Seveda za nepravilni odgovor ni bilo točke, tudi za delno pravilni ne. 1. mesto je osvojila Skupina 8, in to po izenačenju s Skupino 2. Skupina, v kateri sem bil jaz, je bila tretja.  Za 1. in 2. mesto sta skupini dobili nagrado, mi, ki smo osvojili tretje mesto, pa ne. To se mi ni zdelo pravično.

                                                                                                           Erazem Starman, 6. c

 

Plavanje

Po zajtrku smo se zapodili v sobe gledat televizijo, igrat remi, osla, vojno in druge igre. Čez poldrugo uro smo se zbrali pred hotelom. S seboj smo morali imeti kopalke in brisačo. V Hotelu Špik so nas lepo sprejeli in nam najprej pojasnili pravila obnašanja v bazenu, nato pa pokazali pot do omaric in kabin. Kopali smo se približno 3 ure v bazenu in džakuziju, nato pa so nas učitelji začeli opozarjati, da se bliža ura odhoda. Že sem pomislil, kako lep dan je,  a sem se spomnil, da je to tudi dan, ko bomo odšli domov, in nič več ni bilo tako lepo.

                                                                                                               Žan Miloš Stanić, 6. c

 

Tek na smučeh

Najbolj mi je ostal v spominu tek na smučeh. Ko sem izvedel, da gremo teč na smučeh, sem se najprej ustrašil, da bo to zelo težko in da ne bom zmogel.  A ko sem stopil na smuči, se je vse spremenilo.Res je, da sem velikokrat padel, a sem se zelo zabaval.  Bilo je naporno, a z mislijo, da to zmorem, sem naredil tri kroge. Bil sem kar izčrpan, zato sem snel smuči in se ulegel na sneg. Prijatelj me je začel kepati, jaz pa njega loviti. Na ledu je najprej padel on, nato pa še jaz čez njega.

 

                                                                                                                        Rok Zupanc, 6. b  

 

Obisk Slovenskega planinskega muzeja v Mojstrani

V torek smo odšli v planinski muzej. Najprej smo si ogledali film o plezalcih, Triglavu in pohodnikih. Povedali so, da so na Mount Everest Slovenci vzeli s seboj 17 ton opreme. Dobili smo kartice in reševali naloge o ogroženih vrstah, hribih … Na koncu smo dobili razglednice. Lahko smo šli tudi v bivak. Ko sem jaz stopila vanj, je začelo grmeti. Po grebenu nisem hodila, ker je zmanjkalo časa.

Obisk muzeja mi je bil zelo všeč.

                                                                                 Lea Umek, 6. b

 

Sankanje

V sredo smo se šli sankat v bližino hotela, kjer smo bili nastanjeni. Sanke sem si izposodila od moje prijateljice. Hrib je bil zelo strm, pod njim pa led, zato so nam učitelji dovolili le do sredine proge. Od tu smo se spuščali v dolino. Ker je bilo ledeno, nas je neslo naprej in naprej in končali smo v snegu. Ko smo se s sankami vračali na hrib, smo morali zelo paziti, saj je drselo. Zato smo hodili tam, kjer se je led drobil.  Sanke smo si menjali, ker nismo imeli svojih. 

 

                                                                                     Eva Jenko, 6. b

Fotogalerija...