Aktualne novice

nov 05 2018

Pomagajmo družini, ki je ostala brez hiše

 

Med preteklimi počitnicami  in prazniki smo lahko nemo opazovali, kakšno moč ima narava in kako nemočen je človek v boju proti njej.  A ko so se vodni tokovi zmanjšali in pokazali veliko gmotno škodo, je nastopil čas za to, da ljudje združimo moči priskočimo na pomoč. Na naši šoli bomo zbirali sredstva za  družino, ki je ostala brez hiše.

V ponedeljek, 30. oktobra 2018, je bila v Tržiču, v dolini Tržiške Bistrice vremenska ujma. Voda jim je po hudem deževju odnesla most, večji del ceste v vas Jelendol in hišo štiričlanske družine. Sin srednješolec je v zadnjem trenutku rešil mamo in brata osnovnošolca, oče je bil po hudi operaciji srca v toplicah. Družina je zdaj brez vsega in nujno potrebuje pomoč, trenutno predvsem za opremo stanovanja, ki so ga dobili od občine.  

Do petka, 9. novembra 2018, bomo tudi na naši šoli zbirali sredstva za pomoč, zato prosim vas, drage učenke in učenci, starši, da prispevate po svojih močeh in pomagate svojim vrstnikom Denar lahko oddate svojim razredničarkam in razrednikom, mi pa ga bomo predali družini.

Pomagajmo jim zgraditi dom, kjer bodo lahko zaživeli novo življenje. Skupaj zmoremo veliko, zato hvala za vsak cent!