Aktualne novice

okt 24 2018

Naravoslovni dan

 

OBISK ŽIVALSKEGA VRTA

 

V ponedeljek, 15. oktobra 2018, smo se sedmošolci odpravili v živalski vrt v Ljubljano. Razdelili smo se v skupine. Vodička našega razreda je bila Eva, študentka biologije.

Najprej smo si ogledali živalske kožuhe, kosti in oleve. Sledil je sprehod po živalskem vrtu in ogled različnih živali: alpak, surikat, geparda, medvedov, volkov, šimpanzov, tigrov, mačjih pand, žiraf, zeber in slonice. Ogledali smo si, kako oskrbnica med treningom hrani morskega leva. Na koncu smo si v učilnici lahko dotikali, držali v roki in božali grlico in madagaskarskega sikajočega ščurka ter si okrog vratu ovili rdečega ameriškega goža.

Dajana Vučenović, 7. c

 

V ponedeljek, 15. oktobra 2018, smo se sedmi razredi z avtobusom odpeljali v živalski vrt v Ljubljano. Razdelili smo se v tri skupine. Naš razred je dobil vodičko Evo, študentko biologije.

Najprej smo si šli v učilnico ogledat olevke kač, peresa sove, kosti in kožuhe nekaterih živali: zajca, medveda, srne itn. Nato smo šli na ogled živali po živalskem vrtu. Videli smo alpake, surikate, geparde, medvede, volkove, tigre, okostje žirafe in kamele. Po malici smo si ogledali trening morskega leva in nekatere druge živali: tigre, slonico, mačjo pando, indijskega pitona.

Za zaključek smo se lahko rokovali z nekaterimi živalmi: z grlico, z madagaskarskim sikajočim ščurkom in z rdečim ameriškim gožem.

Nejc Cegnar, 7. c

 

V ponedeljek, 15. oktobra 2018, smo se vsi razredi odpravili v ZOO Ljubljana. Ko smo prispeli, smo se razdelili v tri skupine. Naš razred je dobil vodičko Evo.

Najprej smo šli v učilnico, v kateri smo si ogledali živalske stopinje, oleve, kosti in kožuhe. Ugotoviti smo morali, kateri živali pripadajo. Šlo nam je kar dobro. Ko smo prišli ven, je začelo malce deževati. Najprej smo šli do alpak. Malo nas je bilo strah, ker je ena alpaka prišla čisto blizu nas in vsi pa smo vedeli, da lahko zelo močno pljune. Na srečo nas ni nobena pljunila. Odšli smo do surikat. Vodička Eva nam je povedala, kako se skrijejo pred sovražniki. Pogledali smo si še geparda, ki je bil malce utrujen, zato smo šli do medvedom, ki so se ravno prebujali. Ogledali smo si še šimpanze, tigre, mačje pande, žirafo in slonico. V učilnici smo pa lahko v roki držali grlico in madagaskarskega sikajočega ščurka ali si okrog vratu ovili rdečega ameriškega goža.

Lara Martić, 7. c