Aktualne novice

okt 11 2018

Projekt Rastem s knjigo – 7. razred

 

V ponedeljek, 8. oktobra 2018, so učenci 7. b v okviru projekta Rastem s knjigo preživeli dve zanimivi uri  v Knjižnici Ivana Tavčarja v Škofji Loki. Prijazni knjižničarki sta jim najprej  na kratko predstavili knjižnico, ki nosi ime po znanem slovenskem pisatelju, rojenem v Poljanah nad Škofjo Loko. Sledil je ogled filma  o zgodovini knjižnic in zgodovini knjige, vse od pisanja na kamen in glinene ploščice, besedil na papirusnih zvitkih in pergamentu pa do oblike, ki jo ima knjiga danes. Predstavljena je bila tudi slavna Antična aleksandrijska knjižnica, knjižničarki pa sta učencem pokazali še fotografije modernejših knjižnic. Vsak učenec je v dar dobil knjigo Avtobus on treh, ki jo je napisala pisateljica Nataša Konc Lorenzutti. O avtorici in knjigi so si ogledali tudi kratki film.

Na koncu je sedmošolce čakal še praktični del, v sklopu katerega so s pomočjo učnih listov in nacionalnega bibliografskega sistema COBISS poiskali gradivo na knjižnih policah knjižnice.

 

V četrtek, 18. oktobra 2018, bodo knjižnico Ivana Tavčarja obiskali učenci 7. c, v petek, 26. oktobra 2018, pa učenci 7. a.